SNELLE LEVERING        VOLLEDIGE FABRIEKSGARANTIE        LEVERING IN DE BENELUX        PERSOONLIJK ADVIES        ELKE DAG BEREIKBAAR 8.00-22.00 UUR

Dry aged vleesrijpingskasten

5 artikel(en)

per pagina

5 artikel(en)

per pagina

Dry aged beef, drooggerijpt rundvlees: het lekkerste vlees

Droog gerijpt rundvlees of dry aged beef is volgens de kenners en genieters het meest lekkere vlees.
Recent uit de VS naar ons overgewaaid is droog rijpen een werkwijze welke slagers al van oudsher toepassen, hier kwam een einde aan na de uitvinding van de vacuumverpakking.






Dry aged beef (langzaam droog gerijpt rundvlees) wordt steeds populairder vanwege de geweldige smaak.


Bij dry aging vormen zich geen onaangename bijsmaken.
De zuurstof in de lucht draagt zorg voor heerlijke aroma's welke aan noten en verse boter doen denken.
Het vlees wordt gerijpt bij een constante temperatuur tussen de +2 en +7 gr.C. waarbij de luchtvochtigheid maximaal 85% mag zijn.
Tijdens het rijpen droogt de buitenlaag welke het vlees tegen bacterievorming beschermd aan de binnenkant.
De duur van rijping is afhankelijk van het soort vlees en het formaat.
Bij rundvlees gaat men doorgaans uit van minimaal 4 weken, maar dit kan ook langer duren.
De eerste 3 weken zijn van invloed op de smaak en malsheid van het vlees en de langere rijpingstijd heeft vooral gevolgen voor de smaaksensatie.
Tijdens het drogen kan het vlees wel 40% aan gewicht verliezen maar wat lekker is mag wat kosten.
Dry aging is, door de langere opslagtijd, ook kostenintensief en dat maakt een betrouwbare technologie voor de klimaatregeling dan ook van groot belang.

Als reactie op de dry aged trend bieden wij dan ook de vleesrijpkasten aan van het topmerk NordCap en voor het middensegment van het bekende Italiaanse merk Tecfrigo.


De koelkasten zijn verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen met hangstangen en roosters, geheel in glas of in roestvrijstaal met roestvrijstalen of glazen deuren.
Glazen deuren of geheel open vitrines bieden een mooie gelegenheid om de producten aan uw klant te presenteren.
Dat geeft het vertrouwen bij de klant dat het hier gaat om dry aged beef van hoge kwaliteit welke gepresenteerd wordt in een kwaliteits product.